Gamla Vattentornet

Gamla vattentornet är ett byggnadsminne i Katrineholm som ritades av arkitekten Ivar Tengblom som även är arkitekten bakom Stockholms konserthus. Tornet stod klart 1907 och mäter hela 49,2 meter högt. Tornet är byggt i lertegel och med en grund av granit från Floda. När tornet uppfördes så jämfördes det med de italienska kampanilerna och tornet på rådhuset i Köpenhamn. Andra menade att det var lustigt att man försökte efterlikna dessa monumentala byggnader och att vattentornet snarare liknade en misslyckad klockstapel.
Vattentornet togs ur bruk 1969 då det nya vattentornet i Laggarhult stod färdigt.
Mellan 1995 och 2014 fanns föreningen Gamla vattentornets vänner som verkade för att rädda, bevara och utveckla det gamla tornet.

Gamla Vattentornet Storgatan
641 45 Katrineholm

Alla helgona står för dörren, en helg då vi minns våra nära och kära som inte längre finns med oss ❤ På Katrineholmsbygdens församling uppmärksammas denna speciella helg med bland annat minnesgudstjänster och musik. 🕯 Besök gärna svenskakyrkan.se/katrineholmsbygden för mer information. Vi önskar er en trevlig helg, denna helg då gamla och nya traditioner möts. 🌟
.
.
#katrineholmsbygdensförsamling #allahelgona #Katrineholm #visitsormland #enhelgattminnas
... See MoreSee Less

View on Facebook
[asbra-instafeed]
Translate »