Jägernåsen

Reservatet består av en smal åsbildning vilken löper i sydvästlig riktning och höjer sig 10 till 20 meter över omgivande mark. Den ligger i anslutning till sjön Jägern.

Åsen nyttjas som betesmark och har därför växter som gynnas av den typen av störning tillsammans med att det är en miljö som släpper in en hel del ljus till marken, exempel på sådana växter är jungfrulin, ängsvädd och bockrot.

På åsen finns bland annat en, enstaka tallar och björk. Betesmarken var tidigare dåligt hävdad. Under senare år har hävden förbättrats och det har haft en klart positiv effekt på vegetationen. Längst ut på åsen finns det en rastplats. Här man kan äta sin matsäck samtidigt, som man tittar ut över sjön, som hyser en hel del fågel.

Reservatet är beläget vid sjön Jägern, nära gården Sörtorp, väster om Floda kyrka.

Karta

Jägernåsen Katrineholms kommun

2 hours ago

Visit Katrineholm

Fredagsbesöket! 🖌🎨
.
Nytt år, nya möjligheter! Och kanske lite nya projekt också? Vi har gjort ett besök hos Elerts Färg & Tapeter på Fredsgatan i Katrineholm! Här kommer du in i en djungel av inspiration och möjligheter!
Elerts Färg & Tapeter är ett familjeföretag som drivits i generationer. Idag är det Cecilia som driver och utvecklar butiken! Här säljs exklusiva tapethantverk som du inte hittar i alla tapetbutiker. Vet du inte riktigt vad du ska välja eller hur du ska gå tillväga för att skapa en härlig atmosfär i ditt hem? Boka stilhjälpen! Elerts kunniga personal guidar dig till ett hem i din stil! Hur bra service! 👌🏻

Lycka till med just ditt projekt och ha en fantastisk helg i vintervädret! ❄️
#elerts #elertsfärg #nordsjöidedesign #nordsjöfärg #ulricehamnstapetfabrik #göromhemma #renovering #katrineholm #dugörkatrineholm
... See MoreSee Less

View on Facebook
[asbra-instafeed]
Translate »