Kulturföreningen Fogelstad

Fogelstad är ett gods, ett säteri med rötter långt bakåt i tiden, beläget i Julita socken i Sörmland, cirka två mil norr om Katrineholm. Men det är mest känt som platsen för..

Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad

Skolan verkade 1925 – 1954.
Denna unika skola var under många år nästan helt glömd,
men sedan 1995 finns ett starkt, nyvaknat intresse.

Kulturföreningen Fogelstad

arbetar för att häva glömskan och aktualisera arvet från Fogelstad.
Föreningen genomför detta genom att anordna seminarier och föreläsningar, genom att (sommartid) visa  en utställning om skolan i Julita, genom kurser i samarbete med Katrineholms kommun.

Tidigare har en musikteater genomförts tre somrar i Julita för att på ett lättsamt sätt berätta om skolan och dess grundare.

Med anledning av det rådande läget kring Covid-19 beslutade Kulturföreningen Fogelstads styrelse att flytta fram föreningens årsmöte. Nytt datum för årsmötet är den 12 maj kl 18.00 och årsmötet kommer att genomföras digitalt.
Anmälan till årsmötet sker via mail till Anne-Marie Karlsson amikarlsson54@gmail.com, senast den 4 maj.
Alla årsmöteshandlingar skickas sedan till dig via mail senast 7 maj, då skickas också instruktioner om hur du deltar i årsmötet. Vid frågor kontakta styrelsen.

Varmt och digitalt välkomna hälsar styrelsen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kulturföreningen Fogelstad Julita Socken

5 days ago

Visit Katrineholm

Vilken väg ska vi ta? Ja vilken ni än väljer så har vi förslag på spännande besöksmål under färdens gång! Kom in och hämta dessa turförslag på Turistinformationen eller hitta dem här visitkatrineholm.se/turistinformation/ 🗺 God tur! 👋🏻 ... See MoreSee Less

View on Facebook
[asbra-instafeed]
Translate »