Thorslundkagge

Ut efter Högsjös vackra väg finner ni en oväntad kulturpärla. På tunnbinderiet Thorslundkagge hittar ni mycket mer än bara ektunnor. Vi har stolt bevarat hantverkskunskaper som är mer än 2500 år gamla och vi visar gärna upp hur vi arbetar för att det historiska hantverket ska bindas samman med framtiden i vår verksamhet. Passa på att boka en av våra guidade visningar, dryckesprovningar eller besök vårt museum Ekliggarnas sal där vi tillsammans med Spritmuseum i Stockholm presenterar sammanlagt 14 historiska ekliggare som tidigare använts till framförallt punchlagring av Cederlunds och som idag räknas som något av en nationalskatt. Hur dessa fantastiska ekliggare till slut hittat hem till Högsjö är en historia i sig. Det visar sig att det kanske inte var en slump att de hamnade hos oss på Thorslundkagge.

 

I vår fabriksbutik hittar ni ektunnor för både dryckeslagring och trädgården. Vi tar med glädje emot bokade besök året runt. Hör av er till oss på visning@kagge.com så bokar vi in ett besök.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Thorslundkagge Brevensvägen 4
643 62 Högsjö

15 minutes ago

Visit Katrineholm

K A T R I N E H O L M S R E S A N 🧳
.
.
Idag strosar Nils runt i stadens centrum och kikar i de charmiga butikerna. Han tar sig en paus vid Stortorgets fontän och provar fiskelyckan 🎣 "Här var mysigt men det nappar lite dåligt." utbrister Nils. Fontänen tillkom troligtvis under 1920-1930-talet och en perfekt mötesplats ⛲ "Jag ska passa på att köpa lite lokalt fredagsmys." tjoar Nils och studsar vidare in i en butik. 🛍
.
.
#katrineholm #shoplocal #katrineholmsresan #localisthenewblack #fiskelycka
... See MoreSee Less

View on Facebook
[asbra-instafeed]
Translate »