En ny kanotled i Hjälmaren

Näckrospaddeln är 17,15 kilometer lång och utgår ifrån badstranden i Fiskeboda och leder sedan runt Väsbön, Lillön och Tåkenön. Längs med leden kan du uppleva Hjälmarens unika djur- och naturliv såväl som en paus invid Fiskeboda Klippor. Näckrosleden tar cirka 5 timmar att paddla, vilket passar en halvdag i snabb kajak eller för en hel utedag med stopp längs med vägen.

Näckrosleden är en av våra satsningar för hållbar turism, en levande landsbygd och bevarandet av våra naturvärden. Ett proaktivt initiativ inom utveckling för den strategi som tas fram för Hjälmaren av alla destinationsbolag, länsstyrelser, regioner och kommuner. Extra glädjande att kunna inviga en helt ny led i samband med Katrineholms Hälsoår 2022” säger Johan Söderberg, Ordförande, Kommunstyrelsen, Katrineholm.

Katrineholm är ett centrum för en rad olika naturleder i Sörmland, inklusive vandringspopulära Sörmlandsleden, Ridled Sörmland och cykellederna Colmarp och Sverigeleden. Näckrospaddeln knyter direkt an till cykellederna Näckrosleden och Djulöleden. Samtliga leder finns att utforska via Naturkartan.

Gör dig redo för ett härligt äventyr!

Kanoter finns att hyra hos Fiskeboda Camping eller Djulö camping.