Inom affärsområdet arbetar bolaget med marknadsföring av Katrineholm som besöksmål och driver turistinformation med försäljning av lokala produkter och ger information till besökare.

Bolaget utför turismverksamhet på uppdrag av Katrineholms kommun. I uppdraget ingår en åretruntöppen turistinformation med försäljning av lokala produkter.

Uppdraget innehåller även koordination av besöksnäringen, medverkande i lokala och regionala turismnätverk, ansvarar för infopoints och serviceplatser i kommunen, marknadsföring av offentliga besöksmål samt ickekommersiella besöksmål samt marknadsföring av upplevelser, evenemang och aktiviteter.

Marknadsföringen genomförs i enlighet med upplevelseprofilen Sveriges Lustgård.

Bolaget arbetar dessutom med intern och extern kommunikation, vilket handlar om information till ägare/medlemmar via media, webb och trycksaker.

Katrineholms Turistinformation

Katrineholms Turistinformation ligger i stationshuset med anor från 1860-talet. Vi finns för att ge information om destinationen Katrineholm och tipsa om evenemang och upplevelser som passar just dig. I Turistinformationen kan du köpa hantverk och lokalproducerade matprodukter från lokala företag. Dessutom så säljer vi fiskekort, biljetter till evenemang och erbjuder gratis p-skiva.

Öppettider:
Måndag – fredag 11.00-15.00

Telefonnummer:
0150-44 41 40

Mailadress:
turism@katrineholm.se